אנו רובצים על הספות שלנו בבית במשך שעות רבות ביום; מבלים עליהן עם המשפחה, מארחים חברים או סתם יושבים מול הטלוויזיה. לעיתים אנו יושבים או שוכבים עליהן גם כשאנחנו לא מרגישים כל כך טוב, ולפעמים קורה שהספה מתלכלכת בשל כך.
קיא הוא לא דבר נעים להתמודד איתו, אבל לעיתים אין ברירה – ולצד הטיפול הרפואי שעשוי להידרש במקרה כזה, כדאי להכיר גם את דרכי הפעולה בהן יש לנקוט כדי לשמור על הספה.
הדרך הטובה ביותר להסיר כתמי קיא מספה היא להימנע מהם מלכתחילה. כלומר, אם אתם או ילדכם לא מרגישים טוב, כדאי לשבת במקום אחר. לחלופין, אם על הספה שלכם יש כיסוי בד, בדרך כלל ניתן להסירו בקלות יחסית ולכבס אותו בכביסה רגילה. ואז, לאחר ייבוש מלא ניתן להחזיר את הכיסוי אל הספה כאילו לא קרה דבר.
מה עושים כאשר מישהו הקיא על הספה?
אחד הדברים החשובים ביותר שיש לזכור לגבי ניקוי ספות מכתמים באופן כללי ובפרט לגבי ניקוי כתמי קיא הוא החשיבות של מהירות התגובה: ככל שיעבור זמן רב יותר בין היווצרות הכתם לבין הניקוי כך ההסרה תהיה קשה יותר. כך למשל אם יש שני הורים בחדר וילד הקיא על הספה, מוטב שאחד ההורים יטפל בו והשני יתפנה אל הספה בהקדם האפשרי.
הצעד הראשון הוא להסיר כמה שיותר קיא בעזרת בד לבן ונקי או מגבת נייר. יש לאסוף ולספוג כמה שיותר, וכאשר נותר רק כתם רטוב שכבר לא ניתן לספיגה אזי יש להתחיל לנקות בעזרת סבון כלים מהול במעט מים חמימים.
עם זאת, יש לבדוק תחילה בפינה נסתרת של הספה שסבון הכלים לא גורם לדהייה של צבע הבד או לנזקים אחרים – ורק לאחר בדיקה כזו יש לנקות את הכתם בתנועות סיבוביות. אם בדיוק נגמר סבון הכלים בבית, אפשר לנסות להשתמש בחומרי ניקוי אחרים שאינם מכילים אקונומיקה, אולם רק לאחר בדיקה בפינה נסתרת של הספה על מנת לוודא שלא נגרם לה נזק.
ומה עושים נגד הריח? אבקת סודה לשתייה היא פתרון מצוין: היכולת שלה לספוח ריחות לא נעימים באופן שמונע מהם להתפשט באוויר מאפשרת לה לספוח את ריח הקיא, ולכן כדאי לפזר שכבה דקיקה של אבקת סודה לשתייה ישירות על הכתם.
מה לא לעשות כשיש כתם קיא על הספה?
אם מישהו הקיא על הספה, סביר להניח שיותר חשוב לטפל בו ולהעניק לספה חשיבות משנית; עם זאת, לעיתים הסיטואציה עשויה להיות מלחיצה ולגרום טעויות מיותרות. לפיכך:
- לא להתמהמה עם הניקוי
- לא לנסות חומרי ניקוי מבלי לבדוק תחילה בפינה נסתרת
- לא לשפשף בחוזקה את הכתם אלא בעדינות ובתנועות סיבוביות
הכי חשוב: לא לוותר. ואם אינכם מצליחים לנקות את הספה בעצמכם, עדיין יש סיכוי שחברה מקצועית תוכל להשתמש בחומרי ניקוי וטכניקות מתקדמות כדי לעזור לכם להיפטר מן הכתמים.