ניקוי ספת בד

  • שיטת העבודה המומלצת ע"י מומחי הספות בארה"ב
  • טיהור מחיידקים, אבק והסרת עובש
  • שירות הגעה לבית הלקוח, מהיום להיום
  • לא נקי לא שילמתם

ניקוי ספות בד זה חלק חשוב ומהותי מחיי הספה שלכם הרי את מרבית הזמן שלנו בבית אנחנו מבלים על הספות שלנו, כך שברור לכולנו שמידי פעם הן יתלכלכו ויצברו כתמים עם הזמן. לכן, ניקוי ספות זאת מיומנות שצריכה להיות נחלת כולנו. בין אם הספה התלכלכה מכתם יין אדום או הצטברות של זוהמה מהכלב שרובץ על הספה יום יום, יש מגוון אפשרויות לניקוי הספה שלכם!

ניקוי ספות בד עשה זאת בעצמך

אל תתנו לכתמים קשוחים ולשפיכות להרוס את הסלון שלכם – עקבו אחר התהליך הקל הזה, שלב אחר שלב, ולימדו כיצד לנקות ספות עם סודה לשתייה, חומרי ניקוי ועוד.

ניקוי ספות בד עם חומץ

ראשית, טיפ פשוט: כדי להסיר לכלוך במהירות, השתמש בשיטת החומץ: יש להוסיף כמה טיפות של חומץ לחצי מים. מבקבוק תרסיס, יש למרוח את התמיסה על אזור הלכלוך. הכתימו את האזור, ללא שפשוף, במגבת נייר יבשה כדי לסייע בהרמת הכתם.

מוצרי ניקוי שכדאי שיהיה בבית לניקוי הספות שלכם:

השתמש באחד או בכמה מהפריטים להלן כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר האפשרית:

  1. מברשת יבשה
  2. שואב אבק
  3. סודה לשתייה
  4. מכשיר קיטור
  5. חומץ
  6. מים
  7. מגבת ייבוש

איך לנקות ריפוד על ספת בד: היסודות 

כמו בכל ניקיון – רהיטים, פנים של מכוניות, דלפקים וכו' – עדיף לדעת עם מה אתם עובדים. בדיקת קודי הטיפול ברהיטים תעזור להבין באילו ממסים או חומרי ניקוי ניתן להשתמש. ברגע שמוצאים את תמיסות הניקוי ומורחים נוזלים על הריפוד, הקפידו להכתים את הספה עם מגבת יבשה – לעולם לא לשפשף.

כמה עקרונות שחשוב לדעת לגבי ניקוי כתמים מספות:

  1. יש להגיע לכתמים במהירות. ברגע שמתרחשת שפיכה או נוצר כתם, יש להגיע לנקות אותו מיד. המתנה ארוכה מדי לפני הטיפול בכתם – אפילו עניין של כמה דקות – עלולה לגרום לכתם להתייצב, מה שמקשה על היציאה.
  2. בדוק את המלצות היצרן. לפני השימוש בחומרי ניקוי או בפתרונות ניקוי כלשהם, בדקו את הוראות היצרן לטיפול, שבדרך כלל ניתן למצוא על תגי הספה. אי שימוש במוצרי ניקוי בטוחים עלול לגרום לריפוד שניזוק לצמיתות.
  3. בדוק את קודי הניקוי של ספת הבד שלך. מכירים את האותיות האקראיות האלה על התגים של הספה שלכם? אלה הם למעשה קודים! עיין בטבלה שלהלן לקבלת רשימת הקודים – ומה משמעותם.

הצעד הראשון, והחשוב ביותר, הוא לוודא שקוראים את ההוראות של היצרן לניקוי החומר שממנו עשויה הספה. ספות תמיד מגיעות עם תג ניקוי, בדיוק כמו פריטי הלבוש האהובים עליכם. לכן, בדיוק כמו אותם פרטי לבוש, יש לבדוק את התגית לניקוי נכון ויסודי שלא יפגע בחומר ממנו עשויה הספה. הנה כמה קודים וסמלים שסביר להניח שתמצאו ומה המשמעות שלהם בספות בד:

וותק ספות בד כגורם משמעותי לרמת ההצלחה

אחד השירותים העיקריים שחברתנו מספקת באופן מקצועי הוא ניקוי ספת בד בבית הלקוח. כאשר נתחיל את תהליך ניקוי הספות בבית שלכם או בבית העסק שברשותכם, ניקח בחשבון את כל המאפיינים של ספת הבד בכדי למקסם את אפקטיביות התהליך: אחד הפרמטרים הוא גיל הספה. קריטריון נוסף הוא עומק הכתמים אם יש.

אחד הקריטריונים החשובים הוא סוג הריפוד שמרכיב את הספה – בד כותנה, בד פשתן, בד סינתטי, בד אימפלה, בד משי, בד קטיפה וכו' לכל סוג ריפוד מותאמת שיטת עבודה משלו, כמו גם לגיל ואופי הכתמים. (בהמשך ארחיב על שיטת הניקוי הייחודית שלנו בניקוי ספות בד).

הייתם רוצים לנקות את הספה באמצעות חומץ? במיוחד עבור זה כתבתי מדריך מקצועי שילמד אתכם מא' ועד ת' איך לנקות בצורה מקצועית את הספה באמצעות חומץ, לקריאה לחצו כאן: המדריך לניקוי ספה עם חומץ.

שלבי ניקוי ספה מבד:

ראשית, השתמשו במברשת יבשה להסרת חלקיקים רופפים שניתן להסירם בקלות מהספה. עברו על הספה כולה עם מברשת קשיחה עם מברשת עם זיפים טבעיים כדי לעזור לשחרר כתמים ולהביא אבק ולכלוך אל פני השטח.

שאיבת אבק הספה ולכלוכים
שאיבת אבק הספה ולכלוכים

1. שימוש בשואב אבק:  לפני הקרצוף וניקוי של ספת הבד, השתמשו בשואב אבק ידני כדי להסיר פירורים וחלקיקים רופפים אחרים. זה יקל על זיהוי והתמקדות בכתמים בעייתיים כשמגיע הזמן לנקות.

אבקת סודה לשתייה
אבקת סודה לשתייה

2. ניקוי עם סודה לשתייה. סודה לשתייה אינה מיועדת רק לאפייה – היא גם יכולה לבצע טיפול לבד וניקוי יעיל של הכתמים בספה שלכם.

שימוש בסודה לשתייה ופיזורה על הספה יסייע בהפגת ריחות והסרת כתמים. ניתן גם להשתמש בתמיסת סודה לשתייה ביתית לכל אזור של כתמים עמוקים;

מערבבים בקערה סודה לשתייה ומים – בכמויות זהות. עבור תמיסה יבשה או רטובה, יש לתת לסודה לשתייה לשבת במשך 15 עד 20 דקות.

לאחר שהסודה לשתייה ספגה את הכתם במלואו, שאבו אותו בעזרת חיבור למברשת. וכמו בכל סוגי תמיסות הניקוי, תמיד טפלו בחלק הבדיקה של הספה לפני שאתם מנקים אותה במלואה.

חומר ניקוי ספות
ניקוי עם חומר אגרסיבי

3. טיפול נקודתי עם חומר ניקוי אגרסיבי – התחילו לנקות את הספה בעזרת מוצר הניקוי. אם אינכם בטוחים אם המוצר מתאים לחומר שממנו עשויה הספה וייתכן שהוא יפגע בבד או בתפירת הספה, יש לבדוק את המוצר בשטח קטן עבור כל שינוי צבע לפני שתמשיך. בין אם משתמשים בחומר ניקוי על בסיס מים או בממס (או בשניהם, ראה טבלה לעיל), בצעו את ההוראות המופיעות על האריזה ונקו את הספה בהתאם. 

ייבוש הספה על ידי מטלית
ייבוש הספה על ידי מטלית

4. לבסוף, ייבשו את ספת הבד במגבת רכה. טפחו על כל האזורים הרטובים עם מגבת יבשה כדי לספוג את שאריות הלחות. יש לצחצח בעדינות כל תמיסת ניקוי שנותרה.

5. תנו לספת הבד שלכם להתייבש באוויר. תנו  לאוויר הריפוד להתייבש למשך הלילה, ותיהנו מספה נקייה ונעימה בבוקר!

כיצד לנקות ספת בד עם מכשיר קיטור או מנקה ספות

 הציוד הנדרש:

מנקה קיטור ריפוד. ודאו שלפני השימוש שהמלצות היצרן מציינות שמכשיר זה בטוח לספה מבד.

שימו לב גם שגם אם מצוין שהספה שלכם עמידה בניקוי על בסיס מים, אין זה לא הופך אותה לבטוחה מפני חום.

כמו עם סוגים אחרים של חומרי ניקוי, תמיד כדאי לבדוק את מכשיר הניקוי על פני אזור נסתר מספה, כדי לא לפגום אותה במקרה שמכשיר הניקוי אגרסיבי מידי לספה שלכם.

מה לעשות:

  1. קרא את מדריך ההפעלה. יש סיבה לכך שמנקה קיטור מגיע עם הוראות. קראו אותם בעיון לפני שתתחיל.
  2. שאיבת ראשונה. שאיבת הספה לפני הניקוי בעזרת מכשיר הקיטור הופך את הספה להרבה יותר קלה לניקוי. לכלוך, אבק וחלקיקים רופפים אחרים לא יפריעו ויעניקו למנקה האדים שלכם בד נקי לעבוד עליו.
  3. השאירו את החלון פתוח כדי לאפשר לאוויר לזרום. הפעילו מאוורר ופתחו את כל החלונות בחדר לקבלת משב רוח צולב חזק. זה יעזור לשמור על זרימת האוויר חזקה, מניעת הצטברות לחות ושאריות חומרי ניקוי.
  4. בדיקה נקודתית של אזור ראשון. הצעד הזה כל כך חשוב, שהוא חוזר על עצמו. בחרו נקודה נסתרת קטנה כדי לבדוק את מנקה הקיטור, כגון הגב או החלק הפנימי של חצאית הספה (אם יש לה כזו, ואם החומר הפנימי עשוי מאותו בד כמו החלק החיצוני של הספה). והשתמשו במנקה הקיטור באזור זה.
  5. תנו לספה להתייבש. אל תשבו על הספה כשהיא עדיין רטובה. השאירו את החלונות פתוחים כדי לעזור לייבש את החדר. שימו לב כי ייתכן שתדרשו להשאיר את הספה כמו שהיא ולא לשבת עליה למשך כל הלילה עד שהיא תתייבש לחלוטין.
  6. שאיבה אחרונה. שאיבת אבק שוב, לאחר שתייבשו את הריפוד, תסייע להבטיח שכל לכלוך שהשתחרר על ידי המנקה יוסר. רק זכרו לחכות עד שהספה תתייבש לחלוטין לפני שאתם שואבים אבק!

חיטוי ספה מבד 

בשנים האחרונות עם התפרצות מגפת הקורונה חיטוי משטחים הפך לנפוץ והכרחי ביותר. כך תוכלו לחטא את הספה שלכם מכל גורם זר ומזיק שהוא, ולשמור על ביתכם נקי ובטוח לשוכנים בו.

קחו בבקבוק תרסיס, ערבבו שמן אתרי מדולל הידוע בתכונותיו האנטי-בקטריאליות (כך, למשל, תוכלו להשתמש בשמן עץ התה או בשמן לבנדר) 

ערבבו את התמיסה עם מעט אלכוהול 90%. רססו קלות את הספה בתמיסה שהכנתם, הניחו לתמיסה להיספג במשך כמה דקות, ואז הפעילו שואב אבק ושאבו את פני הספה. כך, תחסלו את כל אותם חיידקים ווירוסים שהצטברו על הספה שלכם. 

ניקוי ספות מבד פוליאסטר עשה זאת בעצמך

עבור ספות שעשויות מפוליאסטר (או מרוב הבדים הסינתטיים האחרים), ניקוי ספה צריך להישמר פשוט וללא חומרים אגרסיביים, זאת, מכיוון ששימוש במרכיבים רבים מדי או חדירה עמוקה של מים לתוך הבד עלולים לפגוע במראה ובמרקם של הספה.

הדרך הטובה ביותר לנקות ספת פוליאסטר היא לקחת ספוג לח קלות, ולהבריש אותו קלות על פני אזור הכתם. אם זה כתם שומן או כזה שלא ייצא רק עם מים בלבד, אז ניתן להשתמש בסבון כלים: ערבבו מים עם כמות קטנה של סבון כלים כדי ומרחו ושפשפו את הכתם.

כל עוד אתם שומרים על שפשוף הספוג עדין וקל ונמנעים מלחיצה או סחיטה של הספוג, לא צריך להילחץ מהשאלה אם אתם פוגעים בפוליאסטר או לא. 

ניקוי שומן ושמן מספות בד 

אמנם היינו רוצים שכל החומרים שנשפכים לנו על הספה יכילו רק מים, אבל לפעמים זה לא המקרה, וגם כתמי שומן יכולים להופיע. אמנם זה מסובך יותר, אך הסרתם אפשרית. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לפזר סודה לשתייה – סודה לשתייה היא חומר מדהים! 

הסודה לשתייה סופגת מאוד, ופיזור קומץ בלבד על שטח הכתם יכול לעזור למשוך ולהרים את השומן אל פני השטח.

השאירו סודה לשתייה על כתם במשך עשרים דקות כדי לתת לה זמן לספוג את השומן במלואו; לאחר מכן, יש לשאוב אותו.

 חומרים אורגניים לניקוי ספות בעצמכם

  1. פרוטאין החומר הנפוץ ביותר בישראל הינו פרוטאין המגיע כתרסיס ולמעשה ניתן להשתמש בו בשיטה פשוטה של רסס – הברש – נגב.
  2. זאפיט חומר שמפרק שומני גוף וכתמי אוכל ושתייה ומכיל מרכיב שמנטרל ריחות רעים בספה.

ניקוי ספת בד דוגמה להצלחה ב-100% ?

השיטה שלנו לניקוי ספות בד

שיטת ניקוי מחולקת ל-2 שלבים מרכזיים: הזרקה – יניקה

, שהיא השיטה היעילה ביותר כיום ומומלצת ע"י מומחי הספות בארה"ב:

*שלב א: הזרקת מים עם חומרים מיוחדים לתוך הספה והשרייה לחומר בספה. המטרה – לגרום לכל הלכלוך לעלות למעלה.
*שלב ב: הזרקת מים עם חומר מותאם ושאיבת הלכלוך הלכלוך. (אתם יכולים לקרוא לזה כביסה לספות).
*שלב אחרון: שאיבת הלכלוך, האבק, הזיעה, החומרים והרטיבות מהספה, כך שהפכנו את הספה לנקייה וחדשה!

סיבות נפוצות לניקוי ספות

צבע דהוי:

בלא מעט מקרים הצבע הדהוי לא נובע רק מבלאי טבעי של הספה, אלא פשוט מכיוון שהיא הגיעה למצב בו לא ניקוי אותה כבר זמן באופן יסודי, הדבר הרבה יותר נראה לעין בספות עם ריפודים בהירים, עליהם ניתן לראות את השינוי באופן הרבה יותר מובהק.

במקרה כזה יעזור טיפול רציני עם המכשור המתקדם שלנו. אגב, כבר תוך כדי העבודה תוכלו לראות את ההבדל הברור בצבע בין האזור בספה שכבר נוקה לבין האזור בספה שעדיין לא עבר את תהליך הניקוי.

אבק:

בכל בית ועל כל רהיט יש מידה מסוימת של אבק בסדר גודל כזה או אחר. נסו לתת מכה קטנה על הריפוד ועל הכריות של הספה. רואים שכבת אבק רצינית מתרוממת אל על? זה כנראה מרמז על הצטברות של אבק בריפוד שלא ניתן לפתור באמצעים ביתיים רגילים. גם במקרה כזה – אחד הנציגים המנוסים שלנו יפתור את הבעיה ביעילות.

כתמים: 

בכל הנוגע לכתמים על הריפודים, רצוי לא לנקות באופן עצמאי. ישנם כל מיני סוגי ריפודים שעשויים מסוגי בד שונים. לדוגמה – ישנם סוגי בדים שאסור לנקותם עם מים חמים מחשש ברור לפגיעה במרקם ובבד עצמו, ולעומת זאת ישנם סוגי בדים שאסור לנקות עם מים אלא רק ניקוי יבש.

ניקוי ספות בד טיפים

אם יש לך ספה עם ריפוד מתחלף, הסר את הריפוד ונקה אותו בנפרד. זה יקל על הניקוי ויאפשר לך לנקות את הריפוד ביסודיות יותר.
אם יש לך ספה עם כתמים קשים, ייתכן שיהיה עליך להזמין שירות ניקוי מקצועי. צוות מקצועי יהיה בעל הציוד והידע המיוחדים הדרושים להסרת כתמים קשים.

ניקוי ספה לבד בעצמך VS איש מקצוע

הדרך היעילה ביותר היא ע"י הזמנת איש מקצוע, כיוון שכל סוג ספה מצריך שיטת ניקוי מיוחדת עבור הטקסטורה, סוג הכתמים שעליה ומאיזה חומר הם עשויים, ולכן לעתים טיפול לא מקצועי עלול להסב נזק בלתי הפיך לספה שלכם, דבר שיכול לעלות לכם בהשקעה בספה חדשה.

כולנו אוהבים את הספה והמזרן שלנו יפים ושמורים. אנו מבלים זמן רב מאוד בישיבה על ספות הבד שלנו ומבלים כשליש מחיינו בשינה על המזרן, אך מטבע הדברים ספות בד נוטות לספוג אבק ולצבור כתמים. מה עושים? ואיך מחזירים את ספות הבד למצבה הראשוני? ישנם כמה דרכים וכמה שיטות לניקוי ספת עשויות מבד.

ספת בד איכותית

ניקוי ספות שיטת העבודה שלנו

במהלך השנים פיתחנו שיטה שמובילה למקסימום תוצאות עם שמירה על הבד. התהליך נקרה יניקה וייבוש, כאשר נדרש מלבד מכונה חומרים איכותיים לנטרל ריחות ולהעניק חיטוי מקסימלי לספה.
לייעוץ מהיר חייגו  – 1700501581 או השאירו פרטים ונחזור אליכם.

ניקוי ספות בד מחיר

מחיר ניקוי בד

  • ניקוי ספה דו 220 ש"ח
  • ניקוי ספה תלת 280 ש"ח
  • ניקוי ספות 2+3 390 ש"ח
  • מערכת סלון 1+2+3 490 ש"ח
  • ניקוי כורסת טלוויזיה 180 ש"ח
  • תוספת לניקוי ספת בד אימפלה 30 ש"ח

לקבלת הצעת מחיר חייגו עכשיו

0507831020

השאירו פרטים ונחזור אליכם



    ניקיון הספה נעשה בדרך כלל בשלבים, כאשר כל שלב ושלב נעשה בצורה מקצועית:

    בשלב הראשון, עם זיהוי הכתם או הלכלוך, מנקים את הספה עם מברשת יבשה על מנת להסיר את חלקיקי הלכלוך הגדולים. וזאת על מנת שלא להטמיע את הלכלוך עמוק יותר לתוך בד הספה.

    בשלב השני, נפעיל את שואב האבק, על מנת להוציא את שאריות הלכלוך המוצק מהבד של הספה. המטרה היא, שוב, למנוע חדירה עמוקה יותר של הלכלוך לתוך בד הספה בזמן שנעבור לשלבים הבאים.

    בשלב השלישי, נבחר את חומר הניקוי  המותאם לסוג הבד ולטיב הספה, על פי התנאים נחליט אם החומר ישומש בשילוב מים או לא. השלב הזה נועד להחליש את הכתמים שנדבקו חזק לבד הספה, על מנת שנוכל לשאוב אותם .

    בשלב הרביעי, כמו שצוין קודם – שוב נפעיל את שואב האבק, הפעם (אם ניתן) על עוצמה גבוהה יותר מקודם, על מנת לשאוב את הנוזלים שנותרו על הספה ולהיפטר סופית מהכתם ומהלכלוך ולהביא את הספה למצב נקי,כמו חדש.

    מעדיפים שנחזור אליכם?

    השאירו פרטים:



      Phone לייעוץ ראשוני
      תחזרו אליי
      וואטסאפ